2009. február 14., szombat

Meghallgatnám...

Sok esetben az távolítja el a mai embert (főképp a fiatalt) a komolyzenétől, hogy nem tud róla, hogy nem hallja. Szerény (sőt talán némileg illegális) eszközeimmel én mégis tennék ez ellen. Újra és újra művek, szerzők, témák kapcsán egy-egy zeneművet letölthetővé teszek ezen az oldalon keresztül (is).
Elég csak a "Meghallgatnám" feliratú linkre kattintani és megjelenik egy webtárhely, ahonnan le lehet tölteni a szükséges .rar csomagokat. Az összes darabra szükség lesz a későbbi szórakozáshoz, művelődéshez! Ha mind letöltődött a "part1"-gyel kezdve ki kell tömöríteni (bármilyen .rar-fájlt kezelni tudó tömörítő megteszi, pl. ez is). Így egy mappát kapunk, amiben megtalálható a lemez borítója, mellékletei beszkennelve, és a lényeg: egy .flac és egy .cue fájl. A .cue-fájlt, mint lemezképet olvastassuk be a Nero-val, de mert lehet, hogy Nerónk nem ismeri a .flac formátumot (előfordul), a legjobb, ha a Burrrn nevű kis CD-író programot használjuk.
A .flac formátum előnye, hogy az .mp3-mal ellentétben, bár tömörített, de veszteségmentes. Így eredeti, CD-minőségű hangot kapunk, vagyis semmilyen akadály nem állhat a mű teljes értékű megismerése elé.

Remélem éltek ezzel a lehetőséggel.

Mindenkit üdvözöl

Tamás

2 megjegyzés:

  1. Nero-hoz a FLAC plugin/beépülő letölthető innen: http://www.bitburners.com/software/flac-v10033/3816/

    Működik. És köszönöm a zenéket!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm ezeket a szép zenéket. Vizsgaidőszakban különösen jó volt hallgatni.

    VálaszTörlés